ScoutDI

Oppdatert identitet, ny nettside og grafisk materiell

Om prosjektet

Trondheim-selskapet ScoutDI lager spesialiserte droner for innvendig inspeksjon. På kundelisten står blant andre Equinor, DNV, AkerBP og Altera. Målet er å gjøre det enda tryggere og mer kostnadseffektivt å gjøre inspeksjoner av industrielle installasjoner. Inspeksjonene kan følges i sanntid via et skybasert inspeksjonssystem.

Stoppeffekt ble kontaktet i forbindelse med at ScoutDI ønsket å fremstå mer profesjonelt ovenfor et internasjonalt marked. Oppgaven innebar oppdatert identitet, grafisk malverk, ny nettside samt en rekke tilstøtende digitale produkter.

Dette har så langt vært et av de mest omfattende prosjektene Stoppeffekt har vært med å utvikle, og prosessen har gått over lang tid med et tett samarbeid med kunden. En smakebit av resultatet kan ses under.

bransje

Tech startup

produkt

Visuell identitet, styleguide, nettside, grafisk malverk, 3D-illustrasjoner, PowerPoint-presentasjon, brosjyrer, messevegger, roll-ups, videomaler m.m

leveranse

Grafisk design, 3D-visualisering, animasjon, webdesign, WordPress

Vi visste fra før at Stoppeffekt var gode på web, men ble også positivt overrasket i arbeidet med visuell profil over hvor vi raskt landet på en retning vi følte passet oss.

I tillegg til profil og web har vi fått hjelp til brosjyre, roll-ups og messevegger, alt med meget godt resultat. Vi er svært fornøyde, Gustav er dyktig og veldig grei å jobbe med.

Eivind Sivertsen

Marketing Director, ScoutDI

ScoutDI Rollup Mockup

Prosessen

I konseptutviklingsfasen så vi på  konkurrenter og bransjetrender for å hente inspirasjon og ideer. Med kundens mål og behov som utgangspunkt, ble det utviklet flere konsept for å finne et tiltalende visuelt uttrykk som reflekterte ScoutDIs personlighet.

Prosjektplan

En overordnet plan for prosjektet ble etablert i prosjektstyringsverktøy med milepæler for identitet, nettside og grafisk materiale m.m.

Profilskisser

I skissefasen ble flere moodboards produsert for å finne en visuell retning som matchet personligheten til kunde og produkt.

Nettsideskisser

Etter at profilen var satt, kunne vi gå videre med arbeidet på nettsideskisser, brukerflyt og innhold som måtte inn på nettsiden.

Utvikling og testing

Etter skissene var godkjente, kunne nettsiden implementeres og testes, og øvrig materiale settes i produksjon.

Logo & Fargepalett

OptoScale Logo
OptoScale Logo

Vulcan
#101422

Warm Red
#E83B35

White Rock
#F1EDE2

Indigo
#4064C1

Oppdatert visuell profil

ScoutDI ønsket å beholde det eksisterende logosymbolet, men ville oppdatere typografien, fargepalettet og det visuelle utrykket til en mer teknisk og moderne stil. Resultatet av prosessen ble en omfattende profilhåndbok som gir tydelige instruksjoner for bruk av logoen, layout og fargehierarkiet.

Dette arbeidet la grunnlaget for øvrig grafisk materiell som skulle produseres, inkludert brosjyrer, visittkort, rollups og nettsiden.

De tre første fargene dominerer profilen, mens Indigo blir brukt som en fremtredende støttefarge for å fremheve spesifikke elementer og friske opp uttrykket.

ScoutDI Styleguide

3D-illustrasjoner

Tidlig i prosessen ble det produsert 3D-visualiseringer av ScoutDIs autonome drone. Illustrasjoner ble bl.a brukt til messemateriell og brosjyre som illustrasjon for å forklare hvilken teknologi som er integrert i dronen og hvilke fordeler dette gir brukeren.

Nettside

Nettsiden ble utviklet av Stoppeffekt i WordPress i tett samarbeid med kunde. Nettsiden vedikeholdes i stor grad av kunde selv slik at de selv kan flytte på innhold, endre på tekst og bilder og til og med legge til nye moduler om behovet skulle oppstå.

ScoutDI Rollup Mockup

Messemateriell

ScoutDI presenterer ofte teknologien sin på messer rundt om i verden, og hadde behov for messevegger samt en forklarende brosjyre til et internasjonalt publikum. Stoppeffekt produserte alt grafisk materiell samt visualiseringer i 3D for å vise hvordan sluttresultatet kunne bli seende ut før det ble satt i produksjon.

Har du en idé du ønsker å diskutere?

Ta gjerne kontakt med Gustav på mail@stoppeffekt.no eller på telefon 97548002 for å avtale en kaffe, få svar på spørsmål eller et uforpliktende pristilbud.